У наших нових реаліях стрімкої популярності набрав не тільки Арестович, а й борщ. Так-так, ця страва була, залишається і буде такою ж рідною і важливою на столі у кожного українця, проте визнання її спадщиною ЮНЕСКО запустило нову хвилю любові. Керівниця інформаційної служби ICTV і ведуча “Єдиних новин” Олена Фроляк розкрила секретний інгредієнт, який робить її борщ надзвичайно смачним і багряно-червоним.
“Я завжди бурячок ріжу дуже тоненькою соломкою, а не тру. Потім його на невеликому вогні засмажую, додаю туди трохи водички, цурку, помідор і обов’язково кілька крапель лимонної кислоти. Тоді борщ стає смачнющим і бордовим-бордовим, а не мляво-червоний. А я обожнюю саме такий”, — розповідає ведуча.
І ще Олена поділилася особливою заправкою, яку її навчила готувати бабуся.
“Треба взяти трохи сала нашого українського і порізати його на маленькі шматочки. Далі у ступку з цим салом додати багато укропу (або зелень, яку маєте), часнику, солі, перцю і змолоти все це до однорідної маси. Слухайте, це додає неймовірного смаку. Дуже раджу”, — запевняє Фроляк.
Ведуча зізнається, що часто готує борщ для своєї родини, адже коли ця страва на столі або ж чекає в холодильнику, то сім’я завжди буде сита.
Фото: пресслужба